Om inlandsfrakt

mindre
mindre-vilhelmina
1089289236
Verkstad

Inlandsfrakt AB bildades 1993 som en sammanslagning mellan AB Åselefrakt och Vilhelmina LBC. Vi har kontor i Åsele och Vilhelmina. I Åsele har vi också en stor modern verkstad.

Inlandsfrakt AB är ett stabilt transportföretag med huvudsaklig verksamhet inom skogsnäringen. Varje år fraktar vi 1,3 milj. kubikmeter virke från avverkningsplatserna till industrin eller sågverk. Vi har också stora transportvolymer gällande flis, bark, spån, grus m.m. Vinterväghållning som plogning, sandning och hyvling är ett annat stort åtagande vi har.

Med över sjuttio fordon finns vi på en sammanlagd yta av 16,2  kvadratkilometer, vilket motsvarar Södermanland- och Östergötlands län tillsammans !!

Vårt huvudsakliga verksamhetsområde sträcker sig från området kring Borgafjäll och Klimpfjäll i väst till Umeå i öst, från Storuman i norr ner till Örnsköldsvik i söder. Givetvis kan vi hjälpa dig med frakter även till övriga områden. Vi har transporter söderut och hela Sverige som arbetsfält.

Vår verkstad kan ge dig full service för lastbilar, bussar, traktorer, och släpvagnar. För att kunna tillgodose dina behov av reservdelar lagerhåller vi en mängd olika detaljer till ovan nämnda fordon samt diverse övriga artiklar.

Inlandsfrakt AB som ägs av 36 st åkeriföretag sysselsätter ca. 135 personer, med personal på verkstad, kontor samt med åkare och chaufförer inräknade.

Omsättningen för år 2013 var drygt 170 miljoner.

Comments are closed